Zoeken

VISUALISEREN IS 'KEY'!

Soms heb je dat wel eens. Dan loop je vast in je hoofd. Even inchecken met jezelf is dan belangrijk: Waar sta ik? En waar wil ik heen? Wat is mijn hoofddoel? Visualiseren is een belangrijke stap in dit proces. Duidelijkheid voor jezelf creëren. Maar hoe doe je dat?


Visualiseren is verbeelden, dus in dit geval jouw hoofddoel inzichtelijk maken in beeld. Dit is voor jezelf belangrijk en voor anderen om jou goed te kunnen begrijpen en daardoor te helpen waar nodig. Beelden zeggen immers meer dan 1000 woorden. Het kan uiteraard op verschillende manieren, maar ik ga het laten zien aan de hand van collages maken.Een stapje terug

Eerst neem je even een stapje terug en ga je bij jezelf na wat je nu aan het doen bent en waar je dit nou uiteindelijk voor doet. Dit kan je doen door middel van een mindmap. Zo ging ik op deze manier bij mezelf na: Ik wil fotograferen, coachen, illusteren en deze illustraties verkopen. Ook zou ik het heel fijn vinden om uiteindelijk mijn eigen, creatieve werkplek te hebben en daar te brainstormen met anderen. O ja, dat was het! Ik wil graag mijn eigen atelier wat een fotostudio, coachingspraktijk, winkel en collective, creatieve werkplek in één is. Oke, we hebben het einddoel. Maar dit hoe gaan we er nu voor zorgen dat dit voor altijd duidelijk is en blijft?


De kracht van collages

Scheuren, knippen, kleuren en plakken. Dat somt collages maken in een paar woorden op. Een paar woorden waar ik in ieder geval heel blij van word. Je kan natuurlijk ook afbeeldingen die jouw einddoel verbeelden van het internet afhalen en uitprinten (ik heb bijvoorbeeld één afbeelding die mij triggerde gevonden via Instagram), maar dit is een stuk minder inspirerend en rustgevend. Dus:


Stap 1: Tijdschriften verzamelen

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een stapel tijdschriften met veel beeld, zoals VT wonen, Flow of Happinez. Je kan deze natuurlijk kopen, maar fijner is het eerst te vragen aan je omgeving. Hergebruiken is beter dan weggooien.


Stap 2: Aan de slag

En dan... lekker aan de slag! Blader door de magazines en scheur of knip de afbeeldingen eruit die voor jouw gevoel jouw einddoel het beste verbeelden. Afhankelijk van de grootte van je papier of het aantal collages dat je wil maken (niet te veel, één is ook al goed) verzamel je op deze manier een aantal beelden. Deze plak je vervolgens op een voor jou inspirerende en mooie wijze bij elkaar.


Stap 3: Ophangen

Als je tevreden bent met je collages, blij wordt als je ernaar kijkt en het je herinnert aan jouw hoofddoel is de missie geslaagd. Vervolgens werkt het visualiseren optimaal als je elke dag naar deze collages kan kijken. Hang ze op in je slaapkamer bijvoorbeeld, en werp er elke ochtend een blik op. Dan kun je die dag weer vol gaan voor jouw einddoel. Jouw droom.Nieuwsgierig naar meer?

Heb je na het lezen van deze blog interesse of vragen gekregen naar de voorafgaande of vervolgstappen? Of wil je een gratis offerte aanvragen voor een (online) coaching sessie? Vul het contactformulier in of mail naar larissa.zanstra@gmail.com en wie weet zie ik je snel!


Je kan me ook vinden op Instagram: larissazanstra & lz.thelabel (DM sturen mag altijd)

1 keer bekeken

CONCEPTUELE FOTOGRAFIE | CREATIEVE COACHING | GRAFISCHE ILLUSTRATIE

  • Larissa Zanstra | LinkedIn
  • LZ | Pinterest
  • lz.thelabel | Instagram
  • Larissa Zanstra LZ | facebook
  • Larissa Zanstra [LZ] | YouTube