LISTEN TO THE WIND

De werkende mens heeft ruimte nodig om tot zichzelf te komen en nieuwe energie op te doen. Ik heb met de luchtzuiverende gordijnen van de Gunrid-collectie van IKEA een zintuigprikkelende ademruimte gecreëerd die de ervaring geeft alsof je even in de natuur verblijft. De geluiden, geuren, prints, beelden en interieuraccessoires geven je de ervaring van een wandeling in het bos, op het strand of door de polder. Niet zomaar een collectie, maar een totaalbelevenis die de natuur in huis of naar kantoor haalt. Listen to the wind en kom even op adem in dit drukke bestaan. 
 

Bekijk de gehele trendforecast op:

https://larissazanstra0.wixsite.com/listentothewind

Concept, illustraties & fotografie door [LZ]

THE LIVINGROOM OF NATURE

We zijn de natuur als iets buiten onszelf gaan zien. Iets wat gescheiden is van ons mensen. Maar waarom? De natuur is overal. Wij zijn de natuur. Ik denk dat de grenzen tussen cultuur en natuur in de toekomst zullen vervagen. Dit zal te zien zijn in de manier waarop we onze huizen inrichten, omdat persoonlijkheid en interieur nauw aan elkaar verbonden zijn: de focus van het onderzoek. Nu zetten we planten neer om de natuur naar binnen te halen, maar hoe zal dat er in de toekomst uitzien? We bouwen stenen muren om ons heen, maar zullen we dat altijd blijven doen? Kortom, zal de natuur een grotere rol gaan spelen in ons leven of neemt toch technologie de overhand?
 
Concept, infographics & fotografie door [LZ]

ESCAPE FROM POSSESSION

Waarom hechten mensen zoveel waarde aan materiële bezittingen? Dat is de vraag ik mezelf stelde tijdens het opruimen. Waarom vind ik het zo moeilijk om deze bezittingen weg te doen. Onderzoek toont aan dat materiële bezittingen iemands identiteit onthullen. Daarnaast draait elke fase van je leven om andere bezittingen. Maar aan de andere kant toont het dat met name de Westerse wereld letterlijk stikt in alle materiële dingen. We stikken in onze eigen spullen. And dat is waarom we moeten ontsnappen aan deze situatie. Te veel materiële bezittingen maken ons namelijk absoluut niet gelukkig.
 
Concept, materialen & illustraties door [LZ]
Fotografie door Cody Cobb & [LZ]

CALMNESS AFTER THE CHAOS

Wat als het vluchten stopt en de inspiratie begint... Wat als de Westerse ecologische ontwikkelingen zich vermengen met nieuwe Oosterse en Zuidelijke culturen en klimaten... De wereld zal er anders uitzien. Nederland zal er anders uitzien. Interieurs zullen er anders uitzien. De ecologische ontwikkelingen zijn in volle gang en zullen niet stoppen. Nieuwe natuurlijke materialen zullen blijven ontstaan. Nieuwe milieuvriendelijke technologieën zullen zich blijven ontwikkelen. Andere klimaten zullen ons inspireren. Onze inspiratiebronnen zullen niet binnen onze landsgrenzen blijven. We zullen verder moeten denken, op zoek naar interessante klimaten en culturen. Oosterse klimaten en Westerse ecologische ontwikkelingen vermengen samen tot ecologische klimaten. Niet buiten, maar binnen. De kracht en pracht van de natuur zijn precies hetgeen waarom onze toekomst zo inspirerend mooi is.  
 

Concept, illustraties, materialen en fotografie door [LZ] 

CONCEPTUELE FOTOGRAFIE | CREATIEVE COACHING | GRAFISCHE ILLUSTRATIE

  • Larissa Zanstra | LinkedIn
  • LZ | Pinterest
  • lz.thelabel | Instagram
  • Larissa Zanstra LZ | facebook
  • Larissa Zanstra [LZ] | YouTube